Pages

Saturday, June 18, 2011

Lördag morgon

och än så länge så är det bara jag som är uppe! Sen så betyder ju det att bara en sover, för Lucas har haft sleepover hos extraföräldrarna! Igår så bestämde vi att vi skulle hem till dem, käka lite middag, dricka lite vin, och ha en allmänt trevlig kväll. Jag tyckte det var lite synd att inte Lucas kunde följa med. Men se det ordnade sambon så fint. Han stoppade katten i buren och spände fast buren på sin pakethållare med bungycords eller vad dom nu heter och så cyklade vi. Jag var väääldigt änslig och orolig över både om buren skulle stanna kvar på pakethållaren och den stackars kattens välmående. Men jag måste säga att det hela gick fantastiskt bra. Det är en väldigt kort cykeltur, fem minuter max, men ändå. Men se kisen var så duktig så, han är ju faktiskt ganska van vid att åka fram och tillbaka mellan lägenheten och extraföräldrarnas hus, så det bekommer honom inte så mycket längre. Han satt så fint och kikade ut genom gallret, och när vi kom fram så tassade han ut ur buren och rusade mot köket där det ofta serveras gottigottgott!!!! Lille kisen. Iallafall, när vi skulle hem så konstaterade vi att vi skulle ju tillbaka dit idag igen, så ingen anledning att släpa hem kisen igen, och sen tillbaka igen idag, så han fick sova över. Han har mat och låda där så det är ju smidigt. Jättesnällt av extraföräldrarna att dras med honom också. Jag har en bild på cykeläventyret som jag tog med min mobil. Men av någon anledning när jag stoppar i minneskortet i datorn så hittar jag inte bilden. Ligger kanske på telefonens minne. Typiskt.

Men för att göra inlägget en smula roligare så kan jag bjuda på en annan bild....


Såhär hittade vi sötekatten en dag när vi kom hem efter jobbet. Det gäller att gräva ner sig ordentligt så inga monster hittar en!!!!

Imorgon kommer familjen hem så jag vet inte hur mycket bloggade det blir, vi kommer ju att spendera en hel del tid ute på landet! Kram på er!

Tjingeling!
Wednesday, June 15, 2011

En liten snabb uppdatering!

Idag är det den 15 Juni och tiden bara flyger iväg! 

Såhär ser läget ut just nu: Jag klarade min sista tenta för året och är därmed helt skolledig hela sommaren! :) Det tackar vi vår lyckliga stjärna för. Jag är på min andra och sista vecka av upplärning på jobbet, det är mycket att ta in och högt tempo, men ack så roligt! Jag trivs jättebra! :) Mamma och familjen kommer för att stanna i en hel månad på söndag! :) Jag har min allra första betalda semesterdag någonsin på måndag! Vi är även mycket glada över att R äntligen har fått ett sommarjobb som kombineras med skolan, där han jobbar tre dagar i veckan och går i skolan två dagar!!!! Äntligen ett litet break för honom! :) Sist men inte minst är vi mycket glada över att Lucas inte har käkat upp vår muterade basilika utan att vi får lov att ha den ifred (alla andra växter har blivit mördade av svarta faran). Vi sådde lite basilika för ett tag sen, och nu har vi monster basilika! Vi har konstaterat dock att vi skulle sått mer frön! Men det får bli nästa gång! 

Så ser läget ut just nu! Hoppas att ni alla har en fin sommar hittills! 

Tjingeling
Wednesday, June 8, 2011

Helt galet!

Efter en helt galen första dag på jobbet så kan jag bara konstatera att det kommer att bli en sjukt spännande sommar! Personalen är supertrevlig och jag tror att vi alla kommer att komma jättebra överens. Dessutom så ska två av mina klasskamrater jobba på samma avdelning vilket också är jätteroligt! :)

Det var fullt ös redan från början kan jag säga. Vi har inte en sal eller ens en säng tom! Det var massor att göra, och ja, det vara bara att slänga sig in i det med huvudet före! Det är massor att lära sig, och miljoner saker att hålla reda på, men så roligt det var! Det här kommer att bli riktigt bra tror jag! :)

Eftersom jag jobbade till halv tio igår så börjar jag klockan elva idag! :) Ska snart börja göra mig iordning för att åka. R är redan borta för dagen! :) Vi håller forfarande alla tummar och tår! Ha en superdag allesammans! :)

Tjingeling!


Tuesday, June 7, 2011

Spännande dag!

Idag är en mycket spännande dag! Första dagen på nya sommarjobbet! IHHH! Jag har fått sommarjobb på ögon/öron/bröst/plastik kirugen i Malmö. Nu är det inte plastic fantastic dom sysslar med utan rekonstruktioner för patienter som verkligen behöver det! Jag ser fram emot en mycket lärorik och spännande sommar! :) Jag börjar inte förräns halv två men befinner mig i Malmö redan då det händer andra spännande saker idag. Inget jag kan uttala mig om än eftersom det inte är helt klappat och klart, men jag kan be er att hålla alla tummar och tår som ni har för att det går vägen! Berättar mer sen när vi fått "det där" telefonsamtalet! :)

Nej nu ska jag fixa med lite annat innan det bär iväg till jobb!

Tjingeling!
Monday, June 6, 2011

Svaneholms slott!

J och G föreslog en utflykt till Svaneholms slott så att R skulle få se lite kultur och historia. Så det gjorde vi, underbart väder (26 grader) och med gott sällskap for vi iväg. Och det var hur mysigt som helst. Massor av folk då dom firade nationaldagen med folkdräkter och musik kryss! :) Vi tog en promenad runt sjön och sen bjöd J och G på fika på slottsgården! Jättemysigt! Nu ska vi äta lite, sen ska vi ta en eftermiddagslur (för man kan göra sånt på sommaren) och sen ska jag nog sy lite. Imorgon börjar allvaret, nya jobbet och upplärning! Spännande! Tjingeling!








Friday, June 3, 2011

Sommarlov!

Ja nu är jag tillbaks igen! Det blev ett litet uppehåll där vid slut tampen på skolåret men det kan inte hjälpas, man försöker bara ta sig igenom det allra sista. Men idag så började sommarlovet, visserligen varar det inte så länge, börjar nya jobbet på tisdag, jag jag ska ju jobba i helgen också, men det mentala sommarlovet har börjat! Woho! Jag firade idag med att äta en glass i sommarsolen i parken och läsa en skönlitterär bok. Helt underbart! Sen ringde jobb och förstörde resten av min lediga fredag, men men,....money money money! :)

Såhär efteråt kan jag konstatera att min praktik inte var något att hänga i julgranen precis, mycket besviken och oerhört lättad över att det är över! Psykiatrin är nog inget för mig tror jag. Jag och R har det toppenbra tillsammans. Han pluggar sin svenska och jag är mäkta imponerad över hur mycket han redan kan! Han möblerar om i lägenheten var varannan dag vilket resulterar i att jag aldrig hittar något nu för tiden, men det gör inget! Lucas får på inrådan av en veterinär lite lite majsolja i maten mot hans mjäll.Han är INTE glad! Tycker nog inte att den där oljan smakar så gott, men det är ett suveränt bantningsknep haha. Nä skämt åsido, det är bara pyttelite olja och han äter maten till slut så. Det får han ju göra annars kanske han svälter bort alla sina sju kilon och så kan vi inte ha det!

Bästisen har varit hemma i två veckor och åkt igen. Det är alltid lika trist när hon åker, för man vänjer sig vid att ha henne här i stan. Och sen så ses man inte på evigheter igen! Görtråkigt tycker jag! Men snart kommer det andra på hembesök, nämligen familjen! Woho! Det ser vi fram emot väldigt mycket!

Annars så är allt som vanligt! Sommaren har äntligen nått sverige och vi njöt i fulla drag idag. Jag satt och pluggade på balkonen i torsdags hela dagen, vilket resulterade i årets första solbränna. Kräftan steffi på ingång!

Nej nu ska jag ta och uppdatera mig lite på era bloggar. Och ursäkta mig till alla som ringt och som jag inte hört av mig till, det har varit en väldigt hektisk och pressad period och jag har inte haft något liv utanför skolan om man säger så! Men nu blir det ändring på det, så expect phone calls!

Tjingeling!